کود استارتر: یک روش اساسی برای کاشت موفقیت آمیز است اثر استارتر کمک اولیه به رشد سریع ناشی از تأمین تراکم کود حاوی فسفر در نزدیکی ریشههای سمینال است (کوددهی 130 کیلوگرمی از نوع 18-46 رایج ترین کاربرد را در اروپا دارد). از آنجا که فسفر مورد نیاز گیاه به ویژه در ابتدای چرخه، عنصر متحرک بسیار کمی در خاک است، سعی میشود کود در چند سانتی متری ریشه جایگذاری شود. به همین دلیل است که ماشینآلات کاشت با متههای دارای قلمههای فلزی برای قرار دادن کود در خاک مورد استفاده قرار میگیرند. صرف نظر از شرایط بهار، کوددهی استارتر برای تولید ذرت مهم بوده و یکی از مؤثرترین روش هایی است که فسفر مورد نیاز گیاه را تأمین میکند. تمامی آزمایشهای مربوطه سودمند بودن آن را نشان میدهد.
دستگاه کوددهی استارتر
انجامشده در جنوب غرب فرانسه، 2007
در سخت ترين شرايط ، در برخي از سالها اختلاف محصولدهی از 4 الی 5 q/ha تا 14 q/ha مشاهده ميشود.
در سایر شرایط، اغلب فواید مستقیم وجود دارد: • پویایی سریعتر جوانهزنی و در نتیجه تولید جوانههای همگنتر. • در ابتدا جوانهی 1 الی 2 برگی تا زمان گلدهی به یک برگی زودرس تبدیل میشود،اما فواید غیرمستقیم نیز وجود دارد: – محافظت غیرمستقیم در برابر هجوم انگلی (سوسک شکم، نماتدها ، نکروز) – کمک به جوانهزنی در دستههای بذر کاشتهشده با تعدادی بذر از دسترفته – محصولدهی بهتر در صورت بروز بیماریهای برگ در پایان چرخه، در مقایسه با نبود کوددهی
محل کود استارتر برای دستیابی به اثر “تقویت کننده” روی گیاهان از یک طرف و جلوگیری از سوختگی ناشی از اسید فسفریک از طرف دیگر بسیار مهم است. به همین دلیل، باید زیر خط کاشت و بین 4 تا 5 سانتی متری از ردیف بذرقرار گیرد. قرار دادن با فاصلهی بیش از حد، اجازه نمیدهد که جوانه کود اولیه را به سرعت به دست آورد. نهایتا، به ویژه در مورد کودهای استارتر جامد، توصیه نمیشود که دوز مصرفی را به کمتر از 100 کیلوگرم کاهش دهید زیرا در چنین دوزهای پایین خطر پراکندگی ناهمگن کود استارتر وجود داشته و در نتیجه، تأخیر در جوانهزنی رخ میدهد.
هر روزه، مواد جدیدی که به عنوان تسریع کنندههای جوانه زنی تبلیغ میشوند، معرفی میشوند. این نوع محصولات در فرانسه تحت آزمایشهای متعددی قرار گرفتهاند، اما تاکنون هیچ یک از آنها اثربخشی بیشتری نسبت به نوع 18-46 را نشان ندادهاند.